morningwalk, check.


Jag vet det är en jungel.. Men på livsmedelsverkets hemsida står det att kallrökt kött ska frysas i 3 dygn innan man äter det..
Här är deras hemsida med tips :)
http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Kostrad/gravida/
Jag är själv väldigt noga (är gravid i vecka 28) med vad jag äter, har på min kropp osv.. Men samtidigt tror jag inte det är en katastrof om man råkar göra fel en gång :)
Ha en bra dag!
Ska jag vara riktigt ärlig så tror inte jag på alla dessa regler om vad du inte ska äta när man är gravid, mår du bra så mår ungen bra, det ändras från år efter år på allt du ska äta och inte, min mamma åt allt man inte fick och jag blev frisk, till skillnad från andra som var noga med sin kost och följde barnmorskornas regler, fick barn som var allergiska mot allt istället. Ät och var glad :)
:-( Tyvärr inte.. Men om du fryser ner den i tre dagar och sedan tar upp den så har eventuella bakterier dött och då kan du äta salami, bra va?
Du kan äta rökt mat och pålägg så länge de har varit väl kylda. Annars ska man låta bli som tex rökt pålägg som finns på frukost buféer. Lycka till!!
Så om jag fryser ner det kallrökta köttet/salamin / prosciutto skinkan så kan jag äta det sen efter det varit nerfryst??
Usch, jag tror inte på allt heller! Tillkmr ju nya saker var/varannan dag som man inte blir klok på!
Vilket härligt fotot!
jag vet inte hur det är med salami. jag älskade det förut, men sedan jag blev gravid klarade jag inte av lukten. och absolut inte smaken! så jag behövde inte fundera över om det var bra eller dåligt för mig :p
Salami og spekeskinke bør man ikke spise ( veldig dumt, men hva gjør man ikke for bebis...) ;)
Så fine bilder! Ser herlig ut! :)
tack tack tack! =) nu har jag åtminstone blivit lite klokare!
"
•Om du vill äta torkat, kallrökt eller gravat kött, till exempel parmaskinka eller salami – frys det i tre dygn innan du äter." står det på Livsmedelsverkets hemsida. Där finns jättebra information om vad man ska äta o inte äta.
http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Kostrad/Gravida/
Likaså sen om du ska amma, så finns information där. :)
Ok, så om jag köper det färskt o sedan fryser in det i 3 dygn så ska det inte vara ngn fara att äta det sen?
Jan jag ha det i kylen sen då??
Min bm sa till mig att man ska frysa ner i små mängder, typ tre bitar i lite plast, det man äter på en dag. Tror inte man ska spara det i kylen så länge iaf :s
Jag tror det har med förpackningen att göra. Om den är vakumpackad ska d inte äta den! Men jag kan ha fel :S
-ÄT MER FISK www.bloggfisken.blogg.se ;)
cute puppy you have! :)
Can i ask... How old are you at your pic på headern?
SHIT!.. :O (obs. jag är svenne,sorry för det där..)
Det där med att frysa ner verkar tveksamt. Det handlar nog om att den ska ha varit väl kyld från första början. Kan man låta bli do it så slipper man oroa sig för alla bakterier. Men det man ska akta sig för speciellt är ju grönmögelostar osv. Äter man allt med liten mängd så är det ingen fara. Jag åt dEt mesta under min grav även grönmögelost vid enstaka tillfällen.Min son är helt frisk och välskapt :). Hoppas du fick svar på det du undrade över :).
För övrigt, ursöt mage. Så liten och fin!!
Tack!
Josefine, jag är 23 om 10 dagar! bilden från headern är tagen för ca 2 år sen!