thinking about London.

Min karl är ledig ett par dagar vid påsk och vi funderar på att ta en tripp till LONDON! Jag har aldrig varit i london så det passar ju alldeles utmärkt. Så, vad får vi inte missa? restaurangtips? shoppingtips? hotell-tips?
HIT ME london lovers!



Vet ni vad? Ikväll ska vi tjustarta och laga påskmat. Hur jäkla gott? Svärisarna åker hem till Sverige imorgon och tiden har gått alldeles för fort! Men vad tusan, vi ses ju snart igen.
Då är det glyffe, sommar, flocafé och mojitos för hela slanten som gäller, tjoho!

Thinking about  a trip to london this easter. Hit me with good tips of shopping, restaurant etc?

Kommentarer
Postat av: Sara

Åh så härligt med London!

2011-04-04 @ 18:51:19
URL: http://littlenova.blogg.se/
Postat av: Andrea

Jag åker också till London över påsken, sjukt härlig stad om du frågar mig :) När det gäller shoppingtips så beror det ju helt på vad du gillar för shopping, Primark på oxford st. brukar ha galet mycket billiga accessoarer, ibland kan man köra riktiga skoklipp också, och underkläder. Deras kläder är inte alltid de finaste, men letar man lite kan man hitta sig ett par guldkorn och priset är ett stort plus! Beyond retro kan man också hitta en del finfint på. Covent garden kan kan göra superfynd på, där kan man hitta precis allt. Annars tror jag det gäller att plöja si igenom de största gatorna och prova sig fram, det finns ju så otroligt mycket! :)

2011-04-04 @ 18:54:56
URL: http://andreahansson.se
Postat av: matilda

carnaby street har lite mer funky och spännande shopping( en skobutik där har skor som enbart tillverkats i en upplaga )

brick lane - vintage och secondhand

portobello road- i notting hill , skön shoppinggata är man där på helgerna har dom marknader.

oxford street - har primark, thopshop osv

harrods & selfridges :)



ett supermysigt cafe heter "charlies" och ligger vid slutet av portobello road. grymmaste choklad-kakan jag ätit + skyhög mysfaktor :)



hoppas du får en grym resa ! :)

2011-04-04 @ 19:00:47
Postat av: claes-göran olofsson

Jag heter Claes-Göran Olofsson och jag måste skaffa fram pengar, så snälla

skänk en valfri summa pengar till detta kontonummer 8169-5,914 844 158-8

Efter att du skänkt pengar så besök min blogg http://www.nattstad.se/classeslillablogg2

2011-04-04 @ 19:30:56
URL: http://www.nattstad.se/classeslillablogg
Postat av: Malin

Hur töntigt det än låter så tycker jag ni ska åka på en sådan trevlig turistbuss;) en dubbeldäckare! Man få se det man måste se när man är i london det är faktiskt skitroligt! Man kan hoppa av o på på en massa platser! Vi hade verkligen sjukt roligt:)

2011-04-04 @ 19:38:50
Postat av: Anonym

BRA tips! Blir såklart turistbuss! :) hehe

2011-04-04 @ 20:03:12
URL: http://tildafingal.blogg.se/
Postat av: Mathilda

Oxford street är den stora shoppinggatan. Med andra gator länkade. Där hittar man allt från budget till lyx. Sen om man har tid ska man ta sig ut till några av marknaderna om man gillar "prylar". Camden är rätt mysigt, dock lite sunkigt. Big Ben, London Eye, Picadilly Circus, Madame Taussaude, Notting Hill är värda besöksmål. Hyde Park kan vara en plats för den som bara vill sätta sig ner och ta en fika på gräset i solen. När det gäller mat sägs indisk mat vara bland det bästa.. det finns riktigt bra indiska kök i London. Men även annan världsmat..

Angående boende så är det rätt dyrt att bo centralt i London.. men det boende som finns centralt brukar hålla hög standard. Och det är faktiskt värt att bo så centralt som möjligt för då är det lättare att ta sig runt till fots och med tunnelbana. Man måste även uppleva att åka taxi i London, urmysigt!

Harrods, "lyxvaruhuset" måste även besökas.

London är en såpass stor stad så det finns alltid något att göra. Museum, musikaler, nattklubbar, fotboll! Ni hittar säkert något.

Den mest centrala flygplatsen är ju Heathrow. Men sen finns det några utanför. Vi flög till Stansted, och då tog det oss en timma in till London City med tåg.

Lycka till!

2011-04-04 @ 20:12:21
Postat av: Thingsbyus

Hej! Kika gärna in vår blogg där vi säljer fina egendesignade smycken, nu har även vi fått in de eftertraktade earcuffsen! Hoppas du hittar något du tycker om :)

2011-04-04 @ 20:13:38
URL: http://thingsbyus.blogg.se/
Postat av: sanna

London är så mysigt, jag ska själv åka dit så fort jag får råd och tid nu i vår :) Primark är en klädbutik som du inte får missa, den bästa och största butiken ligger på Oxford street. Där är massa billiga saker! Men jag rekommenderar att åka dit en vardag.. det är nämligen sjukt mycket folk! Portobello road har en marknad på helgerna som är så mysig, ligger i Notting Hill! Där finns även ett super härligt cupcakes ställe.. "The hummingbird bakery" som jag lovar att du kommer älska! Tack för en mysig blogg Tilda! Kram

2011-04-04 @ 20:25:28
Postat av: Elin

London är helt underbart, love it!! :)

2011-04-04 @ 20:42:58
URL: http://elineliasson.blogg.se/
Postat av: Hanna N

Hej!

Min favvorestaurnag sen jag bodde i London ligger JUST där bilden i inlägget du gjorde är tagen! Strada heter restaurangen! En italiensk restaurang med supergod mat!



Googla "Strada Tower Bridge" så hittar du den!

Jag är Alltid där när jag semestrar i London!



Kolla upp det! Du ångrar dig inte!



Kramar Hanna N

2011-04-04 @ 20:52:21
Postat av: Rebecca

Ska ni äta på en bra thairesturang i skön miljö får ni inte missa Basuba. Helt fantastisk mat! Kan verkligen rekomenderas!

2011-04-04 @ 21:00:17
Postat av: Jossan

Måste tipsa om en bra blogg som jag läser! Brownsugar har precis varit i LONDON och har gjort ett inlägg om vad man inte bör missa om man ska dit! Kolla in hennes blogg :)



http://brownsugar.blogg.se/



Jag själv var i London för en månad sedan, gjorde några inlägg i min blogg om det också :)

2011-04-04 @ 21:04:34
URL: http://j0sssan.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vi var i London i helgen o det var helt fantastiskt! Finns massa att titta på men min favorit blev nog camden market! Nu kan man shoppa ganska billigt också:)

2011-04-04 @ 21:16:01
Postat av: josefin

Jaa jag hörde det! Typiskt att han skulle bli sjuk när ni har besök. Ja det får vi göra, kan höras mer till veckan :) kram

2011-04-04 @ 21:27:35
URL: http://josefinjohnsson.se
Postat av: anna

Shoppa: Abercrombie&Fitch, Primark, alla affärer längs Regent St upp till Oxford Circus och New Bond St. såklart. Varuhuset Liberty är fint och mysigt. Nike Store för grymma träningskläder (billigare än i Sverige). Harrods och Harvey Nicols i Knightsbridge.



Äta: Garlic & Shots (otrevlig personal men grym mat), Metizos (tapas, jättegott) ät en cookie från Ben's Cookies, frukost/brunch på Aubanie. Carluccios - för GRYM italiensk mat. Området kring Liberty har mycket bra lunchställen. Godiva choklad på Regent St. Och gooodaste wraps ever - på Stansteds flygplats!



Bo: Obegränsad budget, bo i Soho eller ännu hellre Mayfair. Annars är Bayswater och Pattington bra. Knightsbridge också, men lite längre ifrån allting.



Hoppas det var till någon hjälp! Kram



2011-04-04 @ 21:41:50
URL: http://chokladostvitlok.blogspot.com/
Postat av: mari m

Gå en "ghostwalk"! Tur på kveldstid med guide, man blir fortalt historier og vist hvor det spøker i London:)http://www.london-ghost-walk.co.uk/

2011-04-04 @ 21:43:25
Postat av: Anonym

Du måste verkligen bo på hoxton hotel! Charmigt hotel, trevlig personal och god mat! Ligger helt perfekt enligt mig, inte mitt i centrum där alla turister är utan i det avslappnade hippa och trendiga London! Här finns massor av secondhand och super coola affärer! Brick lame är underbart, indiska restauranger och anorlunda stämning. Du måste vara där på söndag! I området runt bricklane är det massor av marknader, en heter sunday's up eller något och där inne är himmlen! Häftig och anorlunda shopping blandar sig från matdofter från hela världen i ett awsome parkeringshus (ja, jag vet att det låter skabbigt, men det är bara coolt! Jag lovar!) här finns allt från cupcakes till sallader baserade på 100% naturliga röror, smaker mm från bl.a. Afrika. Finns mycket mer! London är en toppenstad! Glöm inte afternoon tea:n på ex the ritz, boka i väldigt god tid, redan nu! Hoppas du åker till London för det är livets stad! Kram

2011-04-04 @ 21:45:59
Postat av: lisa

funderar ni på att skaffa barn än? eller är det långt borta? :)kanske är hemligt ;)

2011-04-04 @ 21:53:28
Postat av: Anonym

Barn kmr den dagen då allt känns rätt för det! :)

2011-04-04 @ 23:15:33
URL: http://tildafingal.blogg.se/
Postat av: Anonym

http://hakunamatata.blogg.se/ ni är jättelika!

2011-04-05 @ 00:30:31
Postat av: Oda

Elsker bloggen din :) fantastisk inspirasjon :)

2011-04-05 @ 00:53:04
URL: http://odame.blogg.no
Postat av: Anonym

tusen tack oda!

Jag o nati (hakunamatata) är vänner! :)

2011-04-05 @ 08:40:02
URL: http://tildafingal.blogg.se/
Postat av: Frida

Du får inte missa regent street. Det är standard, bara en korsgata till Oxford street! Där har du massor av sköna affärer med fina märkeskläder. Också Harrods te och rullbandssushin uppe i Harvey Nichols. Och Missa INTE Libertys, du kan gå in från regent street tror jag, ett hus fullt med vackra saker. Allt från underbara möbler till underbara kläder. Missa INTE!!

Gillar du second hand och lite småplock samt gatukäk rekommenderar jag Camden Market! Skit i Madame Tessauds, det är inte så häftig. Fotbollsmatch är däremot häftigt :) Ah, var väl vad jag kunde tipsa med :)

2011-04-05 @ 09:20:50
URL: http://fridaholms.blogg.se/
Postat av: S

o det är helt fantistiskt i London nu föresten! Gräset är grönt och träden har slagit ut! helt underbart!

2011-04-05 @ 09:27:14
Postat av: angelica

på oxfordstreet hittar du H&Mbutiker, zara, topshop, lite billigare,men även dyrare så som selfridge (ung. som NK). regentstreet där finns alla mäskesbutiker längs hela gatan. och harrods är väl något man inte bör missa, ligger vid hydepark corner. :)

2011-04-05 @ 09:53:44
URL: http://angelicalinderum.blogg.se/
Postat av: Fia

Primark! Mycket bra och billig shopping :)

2011-04-05 @ 09:59:15
Postat av: Anonym

Ni är ju underbara, tack för alla era fina tips. Ska skriva ner varenda ett! Kramar

2011-04-05 @ 10:01:53
URL: http://tildafingal.blogg.se/
Postat av: EMMA

Jag var där i November, totalt ÄLSKAR staden! Var där med mamma så blev inte så mkt partey ;) Men vi åkte med hop on hop off-bussarna, då köper man en biljett som man kan använda i två dagar, bussarna har stationer runt om i hela stan vid alla sevädigheter så det är ett jättebra sätt att ta sig fram på och samtidigt få se lite av ALLT!

Missa inte heller London Eye, VÄRLDENS utsikt över London!



Sen får du så klart inte missa Harrods och Camden Market, Camden är en stadsdel där det hålls marknad, enorm marknad!! Där man kan hitta precis ALLT, hur genom coolt som helst!



Hoppas ni får en bra resa :)

2011-04-05 @ 11:45:38
URL: http://egolife.blogg.se/
Postat av: jenny

har tyvärr inte vart där heller men skulle gärna nån gång i framtiden

2011-04-05 @ 14:13:47
URL: http://jennysdockhus.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ska bli super KUL! :)

2011-04-05 @ 19:22:20
URL: http://tildafingal.blogg.se/
Postat av: caroline

Tror att du kommer gilla King's Road i Chelsea där det finns mycket fina butiker med märken och så vidare. Portobello Market får du heller inte missa, på helger i Notting Hill!



Marylebone är ett annat trevligt område med Marlyebone High Street som har fina butiker och mysiga fik/matställen. Andra bra ställen att bo på är i South Kensington om du vill ha det lite mer lyxigt och även centralt! Undvik områden så som Brixton, Tottenham Hale, Seven Sisters m.m.



En utav mina favoritrestauranget är Monkey & Me som ligger på Crawfoord Street (nära Baker Street i Marylebone) där de har supergod thaimat!

2011-04-05 @ 22:57:08
URL: http://carolinehelenalinnea.blogg.se/
Postat av: ellen

åk till primark!!!! jättestort med massor av shopping för HÖGST 200 kronor och de är med i modet!

2011-04-06 @ 12:00:08
URL: http://ellennb.blogg.se/
Postat av: Anonym

Regent street Oxford street Bond street new Bond street allt hänger ihop grym shopping tror inte du gillar primemark om du inte vill slå dig fram till sakerna åh personligen tycker jag det är skit! Covent garden är ett måste så mysigt! Massa utbud av rest!

Nobu gillar jag starkt men måste boka bord 1 månad innan eller Gordon ramseys rest helt grym Jamie olivers rest grym! Försök ta en teater kan varmt rekomendera the phantom of the opera helt underbar tom min kille tyckte den var helt grym :) harrods e ju lite kul, selfridges! En dag till att bara vandra runt kolla på byggnader promn bort till slottet London bridge så vackert !

Kram

2011-04-06 @ 13:01:12
Postat av: Anonym

underbaringar, tack!!!!

2011-04-06 @ 16:23:01
URL: http://tildafingal.blogg.se/
Postat av: Sandra

Åker också till London över påsk :) Jag tänker nog i första hand utforska stället och se på sevärdheter, de säger att man ska promenera mycket (inga högklackar!) för de är mycket att se överallt... Sen skulle jag nog besöka Gordon Ramsy´s restaurang där :) Oxford & Bond street finns det mycket, sen finns det stora gallerior i alla olika stadsdelar, kensington, soho o.s.v. Hilton är ett bra hotell, sen finns de fler olika Marriott hotell som är fina (hög standard).

2011-04-07 @ 07:46:47
URL: http://srosin.blogg.se/
Postat av: Petra

Coolt, jag ska också till London snart för en konsert. LängtarX10.

2011-04-18 @ 09:38:24
URL: http://hotell-kil.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0